Senaste inläggen

Av minabernergossar - 13 augusti 2014 16:50

  

Var ju tänkt att skriva tidigare om den hemska händelsen i lördags natt, men så blev det ju inte. Lite dåligt med tid nu när det är jobbarvecka igen.    Vi hade varit på en båtresa i Bergs slussar och vidare ut i någon sjö (tror Roxen)  


Det tog några timmar och syrran gick och kollade till hundarna en gång under tiden. Då var allt som vanligt.


När vi sen kom hem och öppnade dörren kom inte Gazton fram direkt. Det gör han inte alltid annars heller, men något sa mej att det hänt något.   

Jag sprang in och kastade ifrån mej min väska, och möttes av Gazton med andnöd..     .. och en Ikea-boll   i mun... lille token   

Jag tog ur bollen ur hans mun, men han tog såklart en till..   


Jag fick panik och trodde jag såg honom för sista gången   ... Men försökte handla lugnt för Gaztons skull. Gick och öppnade dörren och fönster, satte mej på golvet i köket och höll honom stilla och klappade honom lugnt för att få honom att lugna sig..

Under tiden ringde jag djursjukhuset. Jag åkte inte in med honom utan det bestämdes att han skulle få cortison, men jag hade bara 5 tabletter hemma och han skulle helst haft fler.

Under tiden jag satt där och pratade med veterinären så hade Gazton lugnat sig bra och hade fått tillbaka vanlig andning igen.   men fick cortison för säkerhet skull.


 


Han sov lugnt och bra hela natten, och nästa morgon kunde man inte se något fel på honom alls.   ... Äskade hund vad du skrämde din matteAnledningen till att han fått andnöd förstod jag sen. Mattor var ihoprivna i högar, filtar nerrivna m.m och det är typiskt beteende när han blir skrämd av något. Det hade varit slagregn och antar att han förknippat det med åskan på pensionatet, även om slagregn inte skrämt honom tidigare.

Eftersom hundarna fått mindre motion ett tag på grund av värmen som varit och fått sämre kondis och muskler, så håller jag lite sakta på att träna upp den igen.


Lite träning varje dag.. 


 


Vovvarna ligger här och väntar på att få lite träning igen och vad får ni veta i nästa inlägg, för nu ska vi ut och träna lite på en sak till      

Av minabernergossar - 10 augusti 2014 16:32Fick ingen tid igår att skriva om fredagens händelse, så det tar jag nu istället.


En tid innan semestern hade jag anmält till 2 lydnadstävlingar..  i Mullsjö den 8/8 (kväll) och dagen efter i Finspång.


Nu var ju Gazton något medtagen efter händelserna på pensionatet, men hade hämtat sig ganska fort, och var nästan som vanligt igen på några dagar. 

Något mindre kondis och muskler har han nu eftersom det blivit lite dåligt med prommisar och träning pga denna värme. Nu tillbaks till fredagen. Tävlingen började med lottningen kl 18.00

Kunde inte riktigt bestämma hur jag/vi skulle göra.. tävla eller inte tävla.

Det var en domare jag aldrig haft innan så det var ju lite intressant.


Kollade vädret och det visade regn och åska i Mullsjö men att det skulle klarna upp senare.

 


Åska ville jag inte utsätta Gazton för på en lydnadsplan. Kollade en stund senare vädret på SMHI och det visade att det skulle klarnat upp innan tävlingen.


Tiden gick och snart skulle det vara försent att hinna åka dit.


Tog beslutet att åka, och i ilfart packade ner tävlingsbok, några frolic.. m.m.

Sen rusade vi ut till bilen och iväg..   

MEN märkte efter några mil att jag i farten glömt få med någon extra tröja ifall det skull regna, och till på köpet hade jag glömt att byta skor.. och var på väg till Brukshundsklubben med.. FOPPISAR!!!          


Ja det var ju bara att fortsätta att gasa mot Mullsjö om jag skulle hinna dit. 


Vi kom dit ca 10 minuter innan och jag gick in och anmälde oss. Ut igen och tog ut Gazton en liten stund och tillbaks in till lottning och info.


(Solen sken när vi kom dit och inget regn)


I klass 1 var vi 8 tävlande och vi fick startnummer 4 på lottningen.


På platsen satte sig Gazton upp och jag skrek NEJ ..  och såklart flyttade fötterna. Fick honom sedan att på kommando lägga sig från håll, och han låg sedan tiden ut.. men såklart en nolla.   


Tandvisningen sen 10 p.


Domaren berömde mej för mitt handlade när han satte sig på platsen   


Sen när det var vår tur körde vi linföring (7,5 p) , läggandet (vet inte poängen) och inkallning, men jag tyckte han kändes lite slö på inkallningen så jag bröt. Tror det blev för varmt för honom och valde att bryta.


Hade aldrig haft den domaren innan men hon var bland de bästa domarna jag haft på tävlingar. Trevlig och lugn och försklarade rätt och fel.. en perfekt domare enligt mej.


Jag är nästan säker på att jag var ensam om att tävla med foppisar iallafall.    När vi kom hem hade solen gått ner och det var svalt ute igen. Då sprang Gazton i galopp och anföll sina Ikea-bollar den lille busen

 
Tyvärr fick vi en hemsk upplevelse här igår natt när vi kom hem till hundarna och jag fick direkt ringa jouren på djursjukhuset..   Berättar mer i nästa inlägg..
   


Av minabernergossar - 9 augusti 2014 00:15Förra torsdagen när vi kom hem med hundarna från pensionatet så var jag orolig att dom skulle råka komma ihop och slåss igen eftersom Gazton då var ganska medtagen.

Jag satte därför upp en stor barriär mellan dom med dubbla kompostgaller på höjden med filtar och handdukar över så det skulle vara riktigt säker delning mellan dom. Så ni ska veta att det var ett fasligt göra att ta sig fram och tillbaka mellan hallen och köket här ett tag.. men vad gör man inte..   


  

   Undan för undan har jag tagit bort delar av delningen.. handduk för handduk..

Till slut var det bara gallren kvar, och det blev till slut bara ett lager galler.

Inte minsta agg mot varandra visade dom genom gallret fast jag kastade några hundgodis brevid för att dom skulle komma riktigt nära. 

      


Skulle jag våga låta dom träffas på riktigt igen?? JAA såklart!!

Fast jag var allt lite nervös det måste erkännas..       


Jag tog fram vattenslangen (ifall) eftersom Imexx hatar vatten. Fyllde tillbringare med vatten och även spray/dusch-flaskor.. nu skulle jag vara förberedd på det värsta.     Jag drog bort grinden mellan dom och pulsen ökade   ...

Vad skulle hända?? 


Skulle dom slåss igen??

Nejdå! Dom gjorde bara så här..


 


Det var inte minsta problem att släppa ihop dom, och man såg nästan att dom saknat varandra.

Dom har varit ihop mer och mer sista dagarna , men är fortfarande delade på nätter och när vi inte är hemma.Idag åkte Gazton och jag och gjorde något kul, men vad får ni veta imorgon.


   


 


     

Av minabernergossar - 5 augusti 2014 23:57


Gazton blir bättre och bättre, och är förutom såren nu nästan helt som vanligt igen. Man såg det mest idag då det inte varit så varmt. För som det var igår när det var 33,9 grader i skuggan här så gjorde inte någon av hundarna många knop, utan låg mest framför varsin fläkt.       
Det blev ingen hormonspruta för Imexx. Fick veta att den största bieffekten av sprutan var diabetes och den risken kunde jag bara inte utsätta min älskade vovve för.. absolut inte värt det.


Ni får absolut inte tro att mina hundar är riktiga slagskämpar, för det är dom verkligen inte. Dom sover ihop och äter till och med i varandras matskål utan bråk. Men ett bråk hände för 2½ år sedan (vet inte varför) och efter det har det inte varit någon osämja mellan dom förren denna gång.


 
Dom har innan inte heller varit delade när dom varit ensamma hemma, utan alltid tillsammans, men aldrig att dom bråkat då.Jag kommer släppa ihop dom korta stunder och ha koll, och utöka tiden dom får vara ihop succsesivt.  Nu är dom delade med endast ett kompostgaller och visar inte minsta agg till varandra, så jag tror inte det kommer bli några problem.


Vi får hoppas på det bästa  

Av minabernergossar - 1 augusti 2014 22:27


 

I lördags morse åkte vi till Kalmar och lämnade hundarna på pensionatet som deras uppfödare Joy äger. Samma pensionat som dom varit på många gånger innan, och hundarna (mest Gazton) blir alltid lika glada över att träffa sin uppfödare igen.

Dom springer utan tvekan in i sin bur och ut i rasthagen utanför.


Ibland bokar jag 2 burar så dom får varsin. Men denna gången hade jag bara bokat 1 bur som dom fick ha ihop.


    Vi åkte sen vidare mot Danmark på semester.


Fick dagen efter veta att det hade blivit bråk mellan dom, pga att Imexx (är en retsticka ibland) lade sig och blockerade utgången för Gazton.

Inga skador på dom då, och dom fick flytta till varsin bur, brevid varandra.


 


Sen på måndag kväll blev buren med stora rasthagen och två utgångar ledig och dom fick flytta ihop igen där.


På tisdagen när Joy var där hörde hon att dom slogs i stora rasthagen. Imexx uppe på Gazton. Joy fick isär dom med en hink vatten. (Imexx hatar vatten) och hon tog hand om Gazton som var medtagen och skadad efter bråket i 31 graders värme. Hon spolade honom sval, tog på kyltäcke, och satt hos honom tills han hämtat sig.


Hon ringde och berättade vad som hänt och att hon skulle titta mer på skadorna framåt kvällen när det blev svalare, för att inte stressa honom mer i värmen. 


 


Nästa morgon ringer Joy förtvivlad och man hör direkt hur orolig hon är. Hon berättade att han då blivit skrämd av åskan och i den olidliga värmen höll på att dö. Tungan var blå, och hon spolade honom länge och fick honom att hämta sig så hon kunde ta honom i bilen och åkte direkt till veterinären där han blev inlagd.


Han fick där cortison. Han hade börjat hyperventilera och fick därför inte ordentligt med luft.  Stackars min lille Gubbe    Jag var orolig så jag mådde illa, och vi bestämde att avbryta semestern och åka hem till hundarna igen.


Nu har han hämtat sig ytterligare något, men hundarna är delade tills vidare.

En spruta till Imexx är bokad på måndag. En hormonspruta ska få det lugnt mellan dom igen.


Dom har bråkat tidigare, men det var 2½ år sedan, så jag trodde det var lugnt med en bur.
 Jag är så tacksam för all hjälp   Joy och Tommy gjort för min   Gazton dessa dagar. Om G inte varit hos just dom så vet man inte hur det hade gått.


Nästa gång blir det två burar bokade   

 

Av minabernergossar - 21 juli 2014 23:26

Åkte i lördags morse till Askersund. Det var hundutställning där i helgen..

Jag åkte bara dit för att titta, och träffa några bernervänner.  


Tog många kort, men än så länge sitter bilderna kvar på minneskortet och jag har inte tittat igenom dom än.


Har bara plockat ut två bilder för att sätta in här nu så blir det många fler av bilderna som sätts in senare


   
Nu ska jag lägga mej, och kanske, kanske kommer fler bilder imorgon.. eller på onsdag.. 

Av minabernergossar - 18 juli 2014 22:53

Efter att jag skrev om Gaztons trasiga aktivitetskula, så har jag fått flera tips från snälla vänner om vart en likadan går att beställa.


Nu är två nya kulor (fyrkant) beställda och idag fick Gazton testa dom..  


     Först började han med den runda, och den såg ut att vara godkänd av Gazton.. Han rullade den runt halva trädgården tror jag   
   
Sen nästa.. Den fyrkantiga..           Och den var minst lika uppskattad   

Även den rullades runt lääänge.


Så nu är Gazton nöjd och tackar för era tips om kulorna/fyrkanter
Imorgon blir det en sväng till Askersund för att kolla på hundutställning.


Min gamla kamera ska få jobba lite igen. Den nya får antagligen stanna hemma eftersom jag inte orkat lära mig den ännu   
                                       
                                 

Av minabernergossar - 15 juli 2014 22:47

Oj,Oj..Oj!!!..   Så länge sedan det är nu som jag skrev här   
 
Samma orsak som vanligt.. TIDEN! .. den räcker inte till..   
 
Jag är verkligen riktigt dålig på detta  .. kanske ska vänta tills jag blir pensionär istället  ... Ja det vore nog det bästa..       Nä.. skojar bara!   
 
Som ni förstår finns det mycket nu att skriva om, men jag får ta det lite kort så det inte har timmar sen att läsa det.


    Sedan sist har vi tävlat på en kvällstävling i lydnad. Vädret var uselt. Regn, blåst och endast 10 grader varmt.. i slutet på juni    

Vi fick vårt andra 1:a pris och har nu bara ett kvar till LP-titeln.

Vi kom också på 2:a  placering av 5 tävlande.

  

    
Vi har också haft trimbordet framme så hundarna fått öron och tassar fixade.

Gazton gillar trimbordet och hoppar gärna upp på det


     
Förra veckan var det sååå varmt här och hundarna gillade det inte..

Termometern visade 29,9 i skuggan på eftermiddagen. Temperaturen inne var då 27,4 grader.

Fixade därför en lägre och lite större pool till hundarna. Tanken var att Gazton (Imexx vägrar) skulle gå i och svalka sig... MEN.. trots att han gillar att bada så vägrade han att gå i poolen   


Jag kastade i några hundgodis för att locka i honom med.. men icke att han gick i 

Kom hit med er nu så jag kan äta upp er   
     

Han försökte nå dom på flera sätt utan att behöva gå i.       
Dom trodde nog dom skulle klara sig undan vattnet. Men så blev det INTE. Jag tog vattenslangen istället. Ville ju att dom skulle må bättre sen i värmen


     

Gazton


Vi var nu i lördags i Gränna och spelade "Äventyrsgolf"

Vem tror ni vann?? Ja såklart det var jag   med 60 slag (18 banor)


            

 

Inte så snyggt murat! Tror till och med jag skulle fixat det lika bra   


Innan vi åkte hemåt gick vi ner till hamnen i Gränna och såg nya färjan komma in i hamn.

     

I söndags gick hundarna och jag en prommis utmed sjökanten. Tyvärr regnade det, mem kameran var ju med så några bilder blev det.       


 

Vad luktar han på där borta tro? Måste kollas upp..
          Passerade badplatsen på vägen hem så hundarna fick gå ner där.. men kopplade så inte Mr G hoppade upp och skadade sig på bryggan igen


 


Ska försöka skriva oftare nu
 


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ minabernergossar med Blogkeen
Följ minabernergossar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se