Direktlänk till inlägg 19 december 2013

IMEXX, fortsättning..

Av minabernergossar - 19 december 2013 22:29

Först vill jag tacka alla som tänkt på Imexx och hållt tummar och allt för honom. Det har underlättat mycket.   


Så många har skickat meddelande, sms, m.m och undrat hur han mår, men jag har haft fullt upp på jobbet så jag har tyvärr helt enkelt inte hunnit att svara er.


Idag vid 11 ringde veterinären och sa att Imexx var pigg och värdena hade gått ner ytterligare, men var fortfarande inte bra..

Men hon sa att han skulle få komma hem över helgen för han verkade inte trivas så bra på djursjukhuset (saknade nog sin matte   )


Han ska tillbaks på måndag för uppföljning på proverna.


Tre andra prov har också tagits idag, bland annat mot Borrelia och Anaplasma..

Svar får vi troligtvis nästa vecka.



 



Åkte och hämtade honom direkt efter jobbet.


Jag fick prata med en veterinär/sköterska lite innan Imexx kom in i rummet. Hon sa att han då hade 38,6 i temp och så gott som feberfri   , men jag ska tempa honom hemma för att hålla koll så den inte stiger igen.


Han ska fortsätta med antibiotika i 10 dagar, men visar det sig att det istället är en fästingsjukdom så ska vi byta till annan sort.


Om han blir det minsta försämrad ska jag ringa djursjukhuset igen.


Kanske får vi aldrig veta vad som orsakade hans höga feber, sänka och förhöjda vit blodkroppar..



 



Ni skulle se hur glad han blev när han såg mej. Han var helt vild och fick inte nog av att hälsa på mej..   

VILKEN GLÄDJE!!.. Sa veterinären!    


En till som blev så glad över at se sin kompis igen också, var ju Gazton. Han hoppade och skuttade när han såg honom.   



Jag ska ta hand om honom på bästa sätt nu, och hoppas, hoppas han får fortsätta må bra.


Återkommer igen när jag får provsvaren på proven som togs idag.




Måste också bara visa vilka toppensnälla kunder vi har på jobbet. Idag fick vi av Alfons & Moltas ägare denna fina julgrupp och av Luddes matte en chokladask.  


Dom är verkligen så snälla!!   







Tack igen alla som tänker/tänkt på oss!     




 
 
Ingen bild

Titti

19 december 2013 23:40

Gott att höra att gossen är hemma igen och mycket bättre, tack och lov....var rädda om er nu !
Kram

 
Ingen bild

Ingrid & Jaxon

19 december 2013 23:46

Å vad jag tänkt på er idag.
Så skönt att läsa dina rader. Får allt en glädje yår i ögat 😄.
Hoppas hoppas att ni nu får en lugn å fridfull jul med pigga grabbar.

 
Ingen bild

Ulrika/Kastenhofs

20 december 2013 00:19

Så skönt att höra att er fina gosse är hemma och mår som sagt så mkt bättre. Nu håller vi alla tummar för en god fortsättning!! Fästing-burna sjukdomar kan ju få en massa konstiga följd-sjukdomar..

 
Lottal

Lottal

20 december 2013 07:18

Åh, så skönt att du fått hem honom och jag förstår precis hur lycklig han blev när du kom, Russan blir ju alldeles vild bara efter att ha varit själv en timma :-)
Jag väntade hela dagen igår på att höra hur det gått så det känns jättebra att veta att det går åt rätt håll.
Ha det så bra. Kram Lotta

http://www.vidvatternsstrand.blogspot.comw

 
Emelie

Emelie

20 december 2013 11:11

Jätte skönt att det har vänt! Jag blev som sagt orolig när jag inte fick svar på mina meddelanden och sms....men nu vet jag att det inte var befogat :-)
Som jag berättade för dig så fick ju Tyra över 41 gradig feber och med infektion i blodet när hon bara var ett halvår gammal. Veterinären satte in ronaxan direkt då han misstänkte anaplasma samtidigt som prov skickades för analys. Dagen efter hade febern gått ner till 39,6, men då sa min veterinär direkt att det INTE var anaplasma eftersom att då hade febern varit borta helt med ronaxan. Ok sa jag och tog ut penicillinet direkt eftersom att jag inte ville att hon skulle äta penicillin i onödan, speciellt som hon behandlades som liten valp (4-7 veckor gammal) med penicillin mot uvi. Febern fortsatte neråt och Tyra blev frisk "av sig själv" så det var troligen ett virus. Nu 6½ år gammal är första gången sedan dess hon behandlas med penicillin igen och även denna gång mot uvi.
En riktigt härlig jul önskar jag er!!! Massor med kryapåkramar till Imexx och STOR JULKRAM till matte med resten av familjen både med två och fyra ben!!!

http://finarossinas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minabernergossar - 7 januari 2022 21:19

      I början av oktober började Bonus nysa ivrigt en dag.        Han nös sen ibland, och efter någon vecka kunde jag se lite, lite blod i högra näsborren i samband med att han nös.        Ja ni vet ju att man tänker det värsta om ...

Av minabernergossar - 10 maj 2019 22:01


Min härliga , roliga    Bonus   . Så många skratt man fått av den hunden     .   Har aldrig ångrat att jag valde att ta den lille hanen som föddes för 2 år sedan i Dunders första kull, som han har ihop med "Rutan" .   Eftersom han ju kom so...

Av minabernergossar - 24 mars 2018 09:33

  Åter igen har jag varit dålig på att uppdatera bloggen (Blir nog inte bättre heller  )   Men nu måste jag berätta en sak.     Jag har ju sedan jag var barn gillat att fota. Kommer ihåg första kameran som hade en rulle som skulle skickas i...

Av minabernergossar - 7 februari 2018 14:26

    Äntligen har vi fått en hel del snö här, och hundarna gillar det. Man ser verkligen deras glädje över snön.             Det har nu gått över 3 år sedan min lille farbror Imexx fick opereras akut för brusten blödande mjälte (...

Av minabernergossar - 28 januari 2018 19:07

  Förra fredagen den 19:e var det min otroligt saknade   Gaztons   födelsedag. Gazton dog 4 december 2014.    (min son fyller år den dagen) Han hann inte fylla riktigt 11 år. Fattades några veckor. Gazton var en frisk hund nästan hela sitt ...

Ovido - Quiz & Flashcards